Nu trebuie să privim cu spaimă schimbările ce vin la această vârstă, pentru că ne putem pune la adăpost de neajunsurile estetice care pot să apară la 40 de ani. De obicei o femeie la această vârstă este mai experimentată, știe acum mult mai bine ce îi place, ce i se potrivește și ce îi este de folos.
În acest articol vei afla
- Care sunt recomandările specifice îngrijirii tenului la 40 de ani
- Kit-ul de îngrijire a pielii la 40 de ani
- Recomandări în funcție de ten
1. Recomandări specifice îngrijirii tenului la 40 de ani
La 40 de ani nivelul de estrogen produs de organism înregistrează o scădere iar asta poate avea ca efect uscarea pielii. Este decada la care trebuie să acordăm o atenție mai mare gâtului și decolteului, pentru că acestea sunt primele părți ale corpului care trădează vârsta unei femei. Ridurile fine de expresie pe care le puteam estompa la 30 de ani cu tratamente de hidratare nu mai dispar, așa că toate metodele de îngrijire din această decadă au ca scop comun creșterea nivelului de colagen și îmbunătățirea texturii pielii. O atenție suplimentară aș adăuga îngrijirii mâinilor cu crème puternic nutritive și emoliente. Agresate de munca zilnică mâinile încep să prezinte pete iar persoanele care fac mult sport vor observa vene îngroșate și piele subțiată și aspră.
2. Kit-ul de îngrijire a pielii la 40 de ani
Pasul 1: Utilizați produse cu compuși nutritivi și pentru curățarea zilnică. Crema cu protecție UVA și UVB nu mai poate lipsi din formula de îngrijire zilnică pentru că petele care apar la această vârstă datorita expunerii la soare se pot îndepărta doar cu tratamente minim invasive (laser) sau estompa cu soluții agresive tip peeling chimic.
Pasul 2: Păstrăm în rutina de îngrijire produse cu retinol sau derivați ai acestuia și peptide care ajută la refacerea colagenului. Toate produsele – crème, seruri, măști trebuie aplicate neaparat și pe gât pentru a preveni aspectul devitalizat. Formule light trebuie folosite și pentru zona ochilor, unde zonele cu cearcăne și pungi pot beneficia în anumite condiții tot de tratamente injectabile minim invazive.
Pasul 3: E momentul ca înainte de crema de zi să introducem un ser hidratant. Acesta se aplică dimineața si avand o textură mai ușoară se absoarbe mai bine în piele înaintea cremei de față.
Pasul 4: Cremele folosite trebuie adaptate tipului de ten – poate cu agenti de hidratare mai mulți sau cu elemente care să prevină cuperoza ori petele.
Pasul 5: Exfolierea sau gomajul săptămânal trebuie să devină regulă. Acestea stimuleaza producerea de celule noi.
Pasul 6: Pentru orice femeie la această vârstă e o formă de respect de sine să apeleze la un tratament cosmetic o dată pe lună. E de preferat să fie executat într-un salon specializat, dar dacă optați pentru unul acasă acordati-vă timp pentru a-l face. Nu priviți acest lucru ca pe un lux ci ca pe ceva ce vă ajuta să vă mențineți în formă din din punct de vedere al pielii, cât mai mult timp.
3. Recomandări în funcție de tipurile de ten
- Ten sensibil– folosiți o cremă ce ajută circulaţia, cu efect antiinflamator. Pentru seară optați pentru o cremă antirid.
- Ten îmbătrânit–o cremă cu antioxidanţi activi cu efect antirid dimineaţa şi seara.
- Ten uscat – este tipul de ten cel mai des întâlnit la această vârstă, pt care se recomanda crème nutritive dimineaţa şi o crema antirid seara.
- Ten normal – este un tip de ten mai rar întâlnit la această vârstă dar care răspunde bine la crème nutritive cu peptide si retinoizi;
- Ten cu pete – se pot aplica crème pentru depigmentare dar rezultate spectaculoase nu garantează niciuna. Obligatoriu de folosit in cazul tenului cu pete o cremă cu factor de protecţie solară SPF50 peste crema de îngrijire, pe tot parcursul anului, nu doar în anotimpul cald.
Gama de tratamente dermatologice și dermatoestetice la care o femeie la această vârstă poate apela este foarte extinsă. De la soluții injectabile pentru a reconstrui contururi atinse de vreme până la opțiuni pentru redensificare ori îmbunătățirea texturii pielii, pentru fiecare problemă identificată exista un remediu.
Mai multe informatii de exemplu despre acidul hialuronic găsiți pe blog la capitolul dedicat
https://optimesthetic.ro/tratamente-cu-acid-hialuronic/
E important să discutăm din timp cu medicul dermatolog atunci când aspectul feței, gâtului ori decolteului nu ne mai mulțumește, pentru a găsi împreună opțiunea cea mai eficient adaptată de tratament.
Știu că un criteriu important de judecată în societate este imaginea exterioară dar cheia este echilibrul, nu transformarea drastică a trăsăturilor de dragul tinereții veșnice. Acceptarea vârstei se poate face cu grație nu cu resemnare, cu un mic ajutor discret acordat la timp de medicul dermatolog sau estetician.
Disclaimer
Toate materialele de pe blog sunt destinate furnizării de informații celor interesați. Acestea insă nu inlocuiesc un consult medical, nu furnizează un diagnostic sau indicații de tratament. Pentru un diagnostic corect și complet al unor posibile probleme medicale, va rugăm să vă adresați unui medic înainte de a iniția orice demers terapeutic. În analiza unor aspecte legate de dermatoestetică vă recomandăm să apelați la un consult medical de specialitate.